Stichting pagina

 

WERKGROEP

Eind 2002 is de Werkgroep Kasteel Develstein opgericht. Een aantal Zwijndrechtse burgers heeft samen met het Develstein College de handen ineen geslagen om het eiland naast de school te revitaliseren. Het uitgangspunt was de historische betekenis van het eiland waarop het kasteel Develstein heeft gestaan.

De werkgroep bestaat uit tien mensen met zeer uiteenlopende maatschappelijke achtergronden; vertegenwoordigers van de school, leden van de wijkplatforms Kortambacht en Nederhoven, leden van de historische vereniging Zwijndrecht, een kunstenaar, een directeur van een Zwijndrechts hoveniersbedrijf, een bouwkundige en een organisatie- adviseur. Samen willen zij graag dit stukje bijna vergeten Zwijndrechtse historie weer tot leven wekken.

Het doel van de werkgroep is om het kasteeleilandje op historisch verantwoorde manier te revitaliseren en het verleden dusdanig te visualiseren, dat een landmark ontstaat met een grote culturele en educatieve waarde voor de Zwijndrechtse gemeenschap.

 

STICHTING KASTEEL DEVELSTEIN

Op 18 april 2008 is de Stichting Kasteel Develstein opgericht, om de doelstellingen van de werkgroep makkelijker te kunnen realiseren. Het bestuur van deze stichting bestaat uit twee leden van de werkgroep en twee vertegenwoordigers van het DevelsteinCollege.

De doelen van de stichting zijn voortgekomen uit de eerdere doelstellingen van de werkgroep:

A. het op historisch verantwoorde wijze revitaliseren van het kasteeleilandje gelegen bij het Develstein College (locatie Develsingel) en het verleden daarbij te visualiseren;

B. het kasteeleilandje te beheren en te onderhouden zodat een landmark ontstaat met een grote culturele en educatieve waarde voor de Zwijndrechtse gemeenschap;

C. het verrichten van alle verdere handelingen die met het bovenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.